واریس چیست ؟ درمان واریس چگونه است؟

واریس چیست ؟ درمان واریس چگونه است؟

 واریس

واریس سیاهرگ ها (به انگلیسی:لغت واریس به معنی پیچ خورده می باشد و  به گشاد شدن ورید یا همان سیاهرگ گفته می‌شود. واریس شایعترین بیماری عروق خونی در  انسان می باشد که  که حدود ۲۰-۱۰٪ جامعه و خصوصا خانم ها را در گیر می‌کند. ورید های واریسی  شده یا پیچ خورده به صورت عروق دراز، گشاد و  اغلب اگر دقت شود با  پیچ‌ و خم و غالباً هم در پا ها دیده می‌شود. امروزه شیوع واریس به دلیل طولانی ایستادن های مکرر در حال افزایش می باشد.ولی بیشترین شیوع ان در بین خانم ها و در سنین حدود 40 تا 50 سال می باشد.

علائم واریس

عمده سیاهرگ‌های واریسی بی علامت هستد و بیماران که اغلب ظاهر ان را می بینند نگران می شوند و دردهای ناشی از گرفتگی عضلات و خصوصا دردهای سیاتیک وانتشاری خود را به آن نسبت می دهند. در صورت علامت‌دار شدن، و پر شدن این سیاهرگها ممکن است  احساس درد، پری کوچک  و سنگینی منتشر و غیر تخصصی در ساق پاها خصوصا از ایستادن به مدت طولانی وجود داشته باسد که اغلب با دراز کشیدن ظرف نیم ساعت برطرف می شود . البته تاکید می کنیم که عمده دردهای ساق پا که خصوصا شدید هستند مربوط به واریس پا نمی باشند و عمدتا مرتبط با عصب های زیر آن می باشد که در تست نوار  عصب و عضله نشان داده می شود.

بسیاری از بیماران که با درد واریس نزد ما مراجعه می کنند به دلیل دیسک کمر دچار تحریک عصب و عروق شده اند و به همین دلیل دردهای عمقی در ساق و پای خود دارند.

درمان واریس

درمان واریس یک درمان  نگهدارنده و غیر جراحی و عمدتا جهت مسایل زیبایی می باشد  ولی دردها ی کم و تورم ها با دیمان هایی مانند مانند پوشدن  جوراب الاستیک که به جوراب واریس معروف می باشد، پرهیز  از ایستادن های طولانی و بالا نگهداشتن پا هنگام خوابیدن  می باشد. درمان واریس با ورزش نیز امکان پذیر است.

درمان واریس به روش سنتی یکی دیگر از روشهای درمان می باشد.ویتامین C  هم در درمان واریس موثر می باشد . در صورت بروز مشکلات اساسی و به صورت بسیار نادر جراحی ممکن است لازم بشد.  درمان جراحی زمانی انجام می شود که بیمار  درد دائم و ناتوان‌کننده، ترومبوفلبیت (لخته شدن) سطحی راجعه، ضایعات و زخم‌های پوستی راجعه  همراه با خونریزی  داشته باشد.واریس همچنین ممکن است به پرولوتراپی و یا اسکلروتراپی پاسخ مناسب بدهد.

دکتر سپهریان

دکتر سپهریان متخصص طب فیزیکی و درد با بیش‌از پانزده سال سابقه درمان‌های غیر جراحی ستون فقرات و مفاصل دارای مقالات متعدد در زمینه یافتن راه های تشخیصی پاراکیلنیک و درمانی در بیماران با درد مزمن و سندرم های افزایش حساسیت مرکزی مانند فیبرومیالژی می‌باشد.