فیزیوتراپی گردن: انواع روش‎‌ها، حرکات ورزشی و هزینه

فیزیوتراپی یکی از شابع ترین روش های درمانی برای درد ناحیه گردن است. اغلب برنامه های درمانی درد گردن شامل انجام دادن الگوهای ورزشی متمرکزشونده بر قدرت عضلانی و کشش عضلات است که در نتیجه این حرکات ورزشی بهبود درد و سفتی گردن مورد انتظاذ خواهد بود. تکنینک ها و اصول خاصی در فیزیوتراپی انجام می شود و البته که مدت زمان دوره فیزیوتراپی نیز متناسب با میزان وخامت مشکل بیمار متفاوت خواهد بود.

مزایای روش های درمانی فیزیوتراپی گردن

همانطور که پیش از این ذکر شد در فیزیوتراپی گردن بر تقویت قدرت کششی تاندون ها ناحیه گردن  وتقویت عضلات، لیگامنت/ رباط های حمایت کننده مهره ها ستون فقرات، تمرکز داریم. مهم ترین اهداف درمانی در فیزیوتراپی زمانی که بیمار دچار درد ناحیه گردن است، شامل موارد زیر می شود:

  •  تسریع پروسه شفایابی و ترمیم
  • کاهش درد وتورم مفصل اسیب دیده
  • ماهیچه را انعطاف پذیر تر می کند و قدرت عضلانی انها را افزایش می دهد.
  • اافزایش و تقویت دایره حرکات ممکن در مفاصل سر و گردن
  • افزایش قدرت کششی عضلات در ناحیه اسیب دیده
  • تقویت قرار گیری وضعیت خاصی از بدن و به کار گیری مکانیسم هایی از بدن که سبب حفاظت از سر و گردن می شود.
  • استفاده از تکنینک های درمانی موثر بر جلوگیری از عود مجدد درد و التهاب در مفصل اسیب دیده
  • اموزش دادن تکنیک های ورزشی به بیمار تا بدن را در شرایط قرار دهد که اگر در اینده عارضه ای جدید رخ داد به علت تقویت شدن عضلات و تاندون ها و ساختارهای بدن پیش از بروز حادثه ثانویه سبب کاهش درد و التهاب حاصل از عارضه های محتمل در اینده می شود.

در چه زمان و مواردی فیزیوتراپی برای تسکین گردن درد پیشنهاد می شود؟

فیزیوتراپی در طیف وسیعی از شرایط آسیب به مفصل گردن کاربرد دارد از جمله:

درد مزمن نامشخص

زمانی که درد گردن مدام ادامه می یابد و یا پیوسته عود می کند، تشخیص علت اصلی عارضه بسیار سخت خواهد بود. گزارش ها حاکی هستند از اینکه در چنین شرایطی بدون تشخیص قطعی از اختلال می توان با اعمال نرمش ها ماهیچه ها را تقویت نمود و در نتیجه  این عضلات می توانند حمایت بهتری از مفاصل ستون مهره ها داشته باشند و میزان آسیب پذیری و درد بیمار را در این مفاصل به حداقل ممکن برسانند.

دوره ریکاوری بعد از آسیب

تعدادی از انواع اسیب ها مانند خم شدن و برگشتن گردن به شدت می تواند بافت همبند و مفاصل ستون مهره ها را تخریب کند که نتیجه آن درد و سفتی گردن می باشد که چند هفته ای و یا بیشتر به طول می انجامد حال با انجام فیزیوتراپی می توانیم درد را کاسته و مجدد توانایی های اولیه و طبیعی این مفاصل را به دست آوریم.

دوره ریکاوری بعد از عمل جراحی

بعضی از عمل های جراحی در ناحیه گردن عوارضی مانند دردی واضح و سفتی  ناحیه مفصل ایجاد می کنند که در طول چندین هفته تا چندین ماه ممکن است که ادامه یابد. درچنین شرایطی فیزیوتراپی سبب کاهش سفتی گردن، تقویت عملکرد گردن و کاهش میزان گرفتگی های عضلانی دردناک می شود و یا حتی از ایجاد این اسپاسم های عضلانی دردناک جلوگیری و پیشگیری می کند و همزمان با اعمال این فعالیت های فیزیکی – درمانی، ساختار ماهیچه ها ترمیم و بازسازی می شود.

فیزیوتراپی غیرفعال در ترمیم آسیب های گردن

این دسته از درمان ها شامل تکنیک هایی است که بدون تلاش مستقیمی از سمت بیمار انجام می شود . اهداف درمانی این شیوه از فیزیوتراپی کاهش درد و تورم هستند.

گرما و سرما درمانی

از یخ و یا کمپرس های سرد می توان برای کاهش درد و تورم استفاده کرد. کمپرس های گرم سبب افزایش میزان جریان خون مفصل و کاهش سفتی گردن می شود. در برخی موارد سرما یا گرما درمانی می توانند جایگزین شوند که نوع گزینش کدام نوع کمپرس متناسب است با نوع مشکل بیمار و ترجیح بیمار که مایل است از کدام نوع استفاده کند.

ماساژ درمانی

ماساز سبب شل شدن و به استراحت درامدن عضلات می شود که منجر به کاهش درد و سفتی مفصل می شود. زمانی که درد گردن را درمان می کنیم، اعمال ماساز پشت گردن و نواحی اطراف ان بسیار تکنیکی شایع است که این نواحی تحت ماساژ شامل ناحیه پشت سر، شانه ها و کمر هستن .

الکترو تراپی

در این روش درمانی از تجهیزاتی برای انتقال جریان های محدود و ضعیف الکتریسیته به ناحیه اسیب دیده استفاده می شود که شامل انواعی  از روش ها می شود  که هریک اهداف درمانی متفاوتی دارند مانند:

  • تغییر سیگنال های درد و جایگزین سازی سیگنال های جدید
  • تحریک انقباض عضلات
  • تحریک ترمیم بافت
  • انتقال داروهای مسکن از طریق پوست و لکتریسیته به ناحیه تحت درمان (انتقال دارو های یونی به موضع اسیب دیده)

شایع ترین شیوه درمان در این حوزه استفاده از روش جایگزین تحریک سازی پایانه های عصبی از طریق سطح پوست (TENS) می باشد که در این روش پالس ها الکتریکی خاصی را به پایانه های عصبی ناحیه تحت درمان می فرستیم و سبب می شویم که شخص به جاب تحمل درد، احساسی قابل تحمل تر را به جای درد تحمل کند و از میزان این درد و شکایت کاسته شود.

استفاده از امواج فراصوتی

یک ماده ژله ای خنک کننده بر روی پوست ناحیه اسیب دیده مالیده شده و از طریق یک ابزار دستی که به ارامی بر سطح پوست کشیده می شود و در این هنگام امواج پرانرژی فراصوت وارد لایه های زیرین پوست می شود و طبق گزارشات بیماران تعدادی از بیماران بیان داشتند که یک حس گرما ریلکس کننده عضلات را حس کردند که هم عضلات را آرام و هم درد را تقلیل می دهد.

اعمال فیزیوتراپی یه شبوه های فعال

در این روش بیمار به صورت اگاهانه خود، مفاصل بدن خود را تکان می دهد و در آنها کشش ملایم و حرکت ایجاد می کند. با انجام این شیوه از فیزیوتراپی فعال و تقویت میزان انعطاف و قدرت عضلانی ناحیه گردن می تواند دردناحیه آسیب دیده را کاسته و برای حفظ شکل ظاهری مناسب قرار گیری گردن نیز موثر واقع شود چراکه مجموعه این فعالیت ها تنش را از ستون مهره ها و نخاع حذف می کند و یا می کاهد.

اعمال ورزش های و حرکات کششی گردن

ممکن است که تمرینات کششی و ورزشی متعددی برای پرورش عضلاتی که مستقیما به مهره های گردنی متصل هستند تجویز شود . نرمشی های کششی قید شده در پایین باعث کمک به شل شدن عضلات تعیین کننده شکل و وضعیت بدن می شود که این عضلات در حفظ تعادل و حمایت از ستون مهره ها حائز اهمیت هستند. در نتیجه این فعالیت ترمیمی  درد ناحیه گردن کاهش می یابد .

عمل ترمیمی – ورزشی ترمیم وضعیت نسبی قرار گیری چانه

یکی از انواع تمرینات موثر وضعی برای از بین بردن درد گردن، درمان ترمیم وضعیت چانه است  . این ورزش سبب می شود که عضلات مسئول به عقب کشیدن گردن تقویت شود در نتیجه سر و گردن در درست در وضعیتی استاندارد در بالای شانه ها قرار می گیرند که به این عضلات، عضلات بازکننده قفسه سینه upper thoracic extensors می گویند  که در قسمت فوقانی قفسه سینه قرار دارند و البته در این تمرین ها، عضلات اسکالن ( عضلات طرفین گردن که نقش ثابت سازی و چرخش گردن دارند و به 2 دنده فوقانی قفسه سینه نیز متصل اند.) و همچنین کشش در عضلات زیرین استخوان اکسیپیتال نیز ایجاد می کند.

برای انجام تمرین برای اولین بار توصیه شده که بیمار به صورت ایستاده جلوی درب بایستد و از دیوار به اندازه 3 اینچ فاصله بگیرد.

  • ستون فقرات را ثابت نگه دارید وقسمت فوقانی  کمر و سر خود را به سمت عقب بکشید تا سر شما با دیوار تماس یابد و باید حواستان باشد که چانه به سمت پایین قرار داشته باشد و به گونه ای که سر را مستقیم به عقب بکشید و نگاه شما رو به بالا نباشد.
  • سر را درچنین وضعیتی به مدت 5 ثانیه نگهدارید.
  • این حالت و حرکت ورزشی را 10 بار تکرار کنید.

حرکات ورزشی تقویت کننده عضلات تعیین کننده سلامت کمر

این دسته از فعالیت های ورزشی از جمله حرکات ورزشی تکامل یافته و پیشرفته ای اند که سبب تقویت قدرت عضلانی عضلات ناحیه شانه  و تقویت عضلات گردن و قسمت فوقانی کمر نیز می شود. در این فرم ورزش درمانی کافی است که کف زمین در حالی که صورت به سمت زمین است دراز بکشیم و در این نرمش  تقویت کننده قدرت عضلانی، از جاذبه زمین به عنوان یک نیروی مقاومتی استفاده می شود.

  • به رو به صورت دراز بکشید و ساعد خود را بر روی حوله ای لوله شده برای راحتی قرار دهید.
  • دو بازو را در طرفین بدن خود قرار داده و کف دست ها ار بر روی زمین قرار دهید.
  • زبان خود را به سقف دهان بچسبانید چارا که در کنترل وتثبیت عضلات جلویی گردن موثر است و در کنترل عضلات این ناحیه در تحمل فشار حاصل از تقویت عضلات نیز موثر است.
  • تیغه استخوان شانه را به یکدیگر نزدیک کنید و دست ها را از کف زمین بلند کنید.
  • ارنج را به سمت داخل و کف دست ها را به سمت بیرون و انگشت شست را به بالا بچرخانید.
  • به صورت اندک و ملایم به قدری پیشانی را به بالا ببرید تا چشم های شما به صورت مستقیم بر روی زمین را ببیند اما نباید به حد زیادی به بالا بیاوریم که بتواینم روبه رو را تماشا کنیم.
  • این حالت را 10 ثانیه حفظ کنید.
  • 10 بار باید این فعالیت را تکرار کنیم تا به نتیجه درمانی دلخواه برسیم.

چالش کشیدن عضلات ناحیه کمر

این فعالیت ورزشی به گونه ای انجام می شود که به پشت روبه روی یک دیوار صاف بایستیم و از پایین دیوار در فاصه 4 اینچ از دیوار فاصله بگیریم.

  •  پوزیشن و فرمی از بدن را ایجاد کنید مانند حالتی که نرمش و ورزش چانه (چانه را در موقعیتی مناسب قرار داده تا فشار وارد بر گردن تقلیل یابد.) انجام می دهید و در همین حال پشت سر شما باید به سمت دیوار باشد
  • تلاش کنید که قسمت پایین بدن را مماس بر دیوار کشیده سازید و صاف کنید.
  • ارنج و ساعد و پشت کف دست و انگشتان را به روی دیوار قرار دهیدو مچ های دست را تا حد شانه ها بالا ببرید.
  • تلاش کنید تا بازو و کف دست ها و سر و انگشتان خود را تا حد امکان به دیوار تماس دهید .و در این حالت اندکی دست خود را به بالای سر ببرید و مجدد به ارامی ان را به پایین بیاورید.
  • این فعالیت را تا 10 بار انجام دهید و روزانه پیشنهاد می شود که بین 3 تا5 بار ان را انجام دهید.

ایجاد کشش در عضلات ناحیه تنه

این حرکت در ناحیه گوشه دیوار اتاق صورت می گیرد و این حرکت کششی به صورت زیر انجام می شود:

  • تقریبا به فاصله 2 فوت از گوشه دیوار و روبه گوشه دیوار بایستید.
  • پاها باید در کنار یکدیگر قرار بگیرد.
  • هر یک از ساعد دست هایتان را روی یک دیوار قرار دهید و اندکی ارنج های خود را از شانه های خود پایین تر نگهدارید.
  • به سمت داخلی گوشه دیوار خم شوید تا انجا که درد در مفاصل خود احساس نکنید، در این گام  افراد  احساس کشش در ناحیه شانه ها و قفسه سینه دارند.
  • این حالت را به مدت 30 ثانیه تا 60 ثانیه حفظ کنید.

انجام حرکات کششی بالابرنده مفصل کتف

انجام این حرکت ورزشی کششی به سمت بالا مفصل کتف را می توانید در هر دو حالت نشسته و ایستاده انجام دهید که شامل گام های زیر می باشد:

  • با بالااوردن ارنج تا حد بالای شانه در هر طرف بدن باعث ایجاد کشش در عضله این ناحیه شوید.
  • در دومین مرحله با تکیه دادن ارنج به یک مکان مانند چارچوب درب حالت استراحت در مفصل ارنج ایجاد کنید این اقدام سبب چرخش  بخش خارجی تیغه استخوان شانه به سمت بالا و چرخش بخش داخلی ان به سمت پایین می شود. در نتیجه سبب ایجاد کشش در عضله بالابرنده کتف می شود.
  • در گام بعد سر را از سمت خارجی بدن سر را برگردانید که این حالت سبب ایجاد کشش و چانه را به سمت پایین بیاورید و کشش را در ناحیه پشتی گردن خود ایجاد کنید.
  • این حالت را برای 30 ثانیه تا 60 ثانیه حفظ کنید.

تقویت عضلات تنه و کمر

در شرایطی که فیزیوتراپی برای درمان پیشنهاد می شود باعث تقویت قدرت عضلانی و عملکردی  در ناحیه تحت درمان می شود و البته نیز محتمل است که  عضلات ناحیه تنه و  کمر نیز تقویت شود به علاوه تمامی این عضلات ( تنه، کمر و گردن ) حمایت کننده و حفاظت کننده از ستون فقرات و کمک کننده به حفظ وضعیت بدن هستند که در صورتی که این عضلات تقویت شوند شکل ظاهری بدن نیز بهتر خواهد شد. ماهیچه های خاص در این ورزش های هوازی تقویت می شوند که این ماهیچه ها شامل ماهیچه های شکمی، ماهیچه های قفسه سینه و ماهیچه های کمر می باشند.

انجام ورزش های تقویت قدرت عضلانی تنه بسیار مشکل است و باید ابتدا شیوه اجرا ان توسط یک فیزیوتراپیست اموزش دیده به خوبی توضیح داده شود. همیشه قبل از انجام این گونه ورزش ها و هرگونه فعالیت های ورزشی با پزشک خود مشورت کنید تا متناسب به شرایط فیزیولوژی بدن خود , بهترین برنامه ورزشی را انتخاب کنید.

فعالیت های ورزشی هوازی

انجام ورزش های هوازی سبب افزایش جریان خون و سطح تنفس می شود و در چنین شرایطی بار کاری قلب و شش ها افزایش می یابد. از جمله فعالیت های هوازی که اثر اندک دارند می توان به فعالیت های هوازی اشاره کرد که هیچ تاثیر و تغییری بر نخاع ندارند که این فعالیت ها عبارت اند از:

  • رکاب زدن بر روی دوچرخه هایی با دو وضعیت ایستاده و یا نشسته
  • شنا کردن با استفاده از ماسک و یا دماغک های مناسب به جهت حذف و تقلیل میزان چرخش گردن
  • پیاده روی تند و سریع

مزایا انجام حرکات ورزشی هوازی

انجام فعالیت های ورزشی هوازی به صورت منظم و روزانه می تواند در کاهش درد گردن و درد ناحیه مفاصل کمر موثر باشد  که این نتایج حاصل از روند های مذکور در زیر است که عبارت اند از:

  • منجر به کاهش احتمال بروز و یا کاهش شدت میزان درد محتمل در اینده در ناحیه مفصل اسیب دیده می شود.
  • باعث فعال نگهداشتن فعالیت های حرکتی و عملکردی ستون فقرات می شود و همچنین سبب کاهش ناتوانی های ایجاد شده حاصل از دردو التهاب مزمن در مفصل می شود. اگر شما درد و التهاب مزمن دارید و همزمان فعالیت ورزشی نیز نداشته باشید به طور معمول سبب بدتر شدن  میزان حرکت و عملکرد ستون مهره ها می شود.
  • سوزاندن کالری سبب می شود که به وزن متناسب برسید و این وزن را حفظ کنید که داشتن وزن مناسب مانع از ورود فشار مازاد بر ستون مهره ها می شود.
  • در نتیجه ورزش هوازی، میزان اندورفین تولیدی بدن افزایش می یابد که این ترکیب به عنوان مسکن درد عمل می کند و می تواند در بهبود شرایط بالین بیمار و کاهش علائم افسردگی در شخص بشود.

ورزش های درمانی آبی

تعدادی از انواع ورزش های ترمیم کننده مفاصل گردن در استخر انجام می شود . اعمال حالت شناور شدن بر روی اب در حالی که می توانند عضلات شما در این حالت کار کنند، فشار وارد بر ستون فقرات شما بسیار تقلیل می یابد. در صورتی که درد گردن شدید است و یا اینکه درد گردن همراه با درد شانه و یا همراه با درد کمر است در چنین شرایطی انجام ورزش های ابی ممکن است توسط پزشک شما پیشنهاد شود.

در چه مواقعی نمی توانیم از فیزیوتراپی در ترمیم اختلالات گردن استفاده کنیم:

در برخی موارد، اعمال فیزیوتراپی نمی تواند باعث تقلیل و بهبود درد گردن بشود و یا از طرف دیگر نیز می تواند حتی سبب بدتر شدن اختلال مفصلی نیز بشود. درمان فیزیوتراپی به طور معمول برای بیمارانی درد مزمن ناحیه گردن دارند در صورتی که یکی از شرایط مذکور زیر را داشته باشند هرگز توصیه نمی شود:

زمانی که به میزان قابل توجهی ستون مهره ها ثبات ساختاری لازم را ندارد.

گاهی اوقات ستون مهره ها در ناحیه گردن از میزان ثبات ساختاری کافی برخوردار نیستند که بتوانیم بر روی انها حرکات ورزشی فیزیوتراپی انجام دهیم مانند این است که مهره های ستون فقرات دچار شکستکی شده باشند و یا زمانی که اختلال ایجاد شده در ستون مهره ها باعث ایجاد فشار بر روی نخاع و فشار بر روی ریشه اعصاب شوند در چنین مواردی  ستون مهره ها باید ابتدا ثبات ساختاری پیدا کند تا از ایجاد اسیب های ثانویه ناشی از این بی ثباتی پیشگیری شود.

بیماری های زمینه ای جدی و مهم

اگر علت درد گردن وجود عفونت و یا تومور در ناحیه گردن باشد، ابتدا باید علت اصلی که باعث ایجاد چنین عفونتی و یا تومور شده را درمان و بررسی نمود(درمان درد در این شرایط در اولویت دوم قرار می گیرد.) برای مثال زمانی که علت درد وجود یک تومور سرطانی در ناحیه گردن است و اسیب ساده مفصل گردن نیست در چنین شرایطی اگر فیزیوتراپی انجام دهیم هیچ درمان و تقلیلی صورت نخواهد گرفت و از طرف دیگر حتی درد و علائم می تواند به علت انجام فعالیت های ورزشی – درمانی بدتر شوند.

علت دیگر برای رد کردن انجام فیزیوتراپی زمانی است که طبق ارزیابی های پزشک مربوطه تشخیص بر این است که بدن بیمار نمی تواند فشار های ناشی از درمان فیزیوتراپی را تحمل کند در چنین شرایطی این روش درمانی رد شده خواهد بود.

حرکات کششی شایعی  که باید از اعمال آنها در مفاصل گردن خوددرای شود.

ایجاد حرکت نرمشی چرخشی در مفاصل گردن که شامل انجام چرخش های ملایم سر است به صورتی که سر به یک سمت مایل و کج شده است و به طور کامل در این وضعیت به اندازه یک دایره کامل مفصل گردن می چرخد که یک حرکتی ورزشی گردن است که توسط اغلب ورزشکاران و یا در کلاس های ورزشی  و رقص انجام می شود. هرچند که تحقیقات بیان دارند که همزمان کشش گردن به سمت عقب و چرخاندن مفصل گردن سبب ایجاد استرس و اسیب نامطلوب بر ناحیه گردن در ستون مهره ها می شود. در بررسی و مقایسه بین حرکات اعمال شونده در مفصل گردن، حرکت چرخشی گردن که در ابتدا به ان  اشاره شد، باعث ایجاد فشار های بیش تر بر انشعاب سرخرگ ائورت ناحیه گردن می شود که این رگ، رگ خون رسان مغز می باشد و بسیار مهم و حیاتی است.

هزینه فیزیوتراپی گردن

برآورد هزینه فیزیوتراپی گردن بدون برگزاری جلسات مشاوره و شروع درمان کار بسیار سخت و غیر قابل اعتمادی است. اما با این وجود میتوان گفت که این هزینه به عوامل مختلفی زیر بستگی دارد:

  • نیاز بیمار
  • نوع درد
  • شدت درد
  • تعداد جلسات مورد نیاز
  • تخصص پزشک متخصص

پرسش های متداول در مورد کاربرد فیزیوتراپی بر ترمیم اسیب های مفصلی گردن

پروسه درمانی فیزیوتراپی چه اثری بر تقلیل درد مفاصل گردن دارد؟

اعمال فیزیوتراپی برای درمان دردوالتهابات ناحیه مفصل گردن می تواند شامل اهداف زیر باشد:

کاهش درد و سفتی حرکت مفصل  – افزایش دایره حرکات و تقویت  کیفیت حرکت در مفاصل سرو گردن  – تقویت هوشمندانه و پویا قدرت عضلانی  گردن و عضلات حمایت کننده مفاصل ناحیه گردن.

چه فرایند درمانی را فیزیوتراپیست ها بر روی مفصل آسیب دیده گردن و شانه انجام می دهند؟

روش های درمانی ممکن، شامل : کاربرد سرما – استفاده از گرما – ماساژ عمقی بافت ناحیه مفصل  و استفاده از تکنیک تحریک الکتریکی پایانه های عصبی ناحیه تحت درمان است و البته  می توان به کاربرد امواج فراصوت اشاره کرد که ممکن است از این امواج مقدم بر اعمال حرکات ورزشی استفاده شود. در طول دوره فیزیوتراپی، شما طیفی از حرکات ورزشی را انجام می دهید که این حرکات سبب کشش و تقویت قدرت عضلانی ماهیچه های حمایت کننده مفاصل گردن شما می شوند.

آیا بعد از اعمال هرجلسه فیزیوتراپی در محل مفصل تحت ترمیم باید درد حس کنیم؟

بله. قاعدتا زمانی که مفصل و ناحیه تحت درمان در یک مدت زمان معین تحت تکنیک های حرکتی، کششی و تقویت قدرت عضلات قرار می گیرد، باعث ایجاد درد بعد از هر جلسه فیزیوتراپی می شود و این افزایش موقت درد به علت به چالش کشیدن مفصل اسیب دیده است و نشانه این نیست که اسیب مفصل بیش تر شده است.

فیزیوتراپی گردن تا چه مدت طول می کشد؟

از بین رفتن کامل و یا تا حد قابل توجهی بهبود پیدا کردن اختلالات گردن به مدت زمان بین 6 تا 12 ماه نیاز دارد. در صورتی که اختلال مزمن و یا اختلال پیشرونده در مفاصل گردن داشته باشیم مانند آرتروز و یا دردهای منتشر شونده در بازوها ممکن است که نیاز مند درمان های مکمل و بیش تر باشند و یا نیازمند ان باشند که پزشک نیازداشته باشد تا بیش تر مفصل اسیب دیده را بررسی و ارزیابی کند.

چگونه می توانیم از تکنیک های فیزیوتراپی برای درمان درد گردن به صورت خانگی استفاده کنم؟

به جهت کمک به سرعت ریکاوری و بهبود ماهیچه ها تعدادی تکنیک های ورزشی داریم که شما می توانید انها را در خانه انجام دهید.

  1. گردن خود را بچرخانید . به ارامی به یک سمت گردن خود را بچرخانید و در هر سمت به مدت 5 تا 7 ثانیه گردن را نگهدارید.
  2. گردن خود را به ارامی کج و به حالت متمایل نگهدارید .که این یکی از ساده ترین ورزش هایی است که شما می توانید از ان برای تقلیل درد گردن استفاده کنید.
  3. نیمه دیگرگردن  را به همین شیوه کج کنید.
  4. حرکات ورزشی کششی مفاصل شانه را انجام دهید.

آیا در پروسه درمان فیزیوتراپی از تابش لیزر برای رفع درد گردن نیز استفاده می کنند؟

در مواردی که بیمار درد گردن را به صورت اختلالی مزمن داشته باشد تاثیرات اندک لیزر درمانی می تواند سبب تقلیل و رفع درد گردن بشود که این بهبودی به مدت 2 تا 6 ماه بعد از پایان کامل پروسه درمان ماندگاری دارد.

آیا انجام فیزیوتراپی می تواند منجر به بدتر شدن و افزایش درد در ناحیه گردن بشود؟

در برخی موارد ممکن است که فیزیوتراپی سبب کاهش و تقلیل درد گردن نشود و یا حتی سبب بدتر شدن درد و التهاب گردن بشود. در نتیجه باید پیش از انتخاب این روش درمانی با یک متخصص مشورت کنید.

دکتر سپهریان

دکتر سپهریان متخصص طب فیزیکی و درد با بیش‌از پانزده سال سابقه درمان‌های غیر جراحی ستون فقرات و مفاصل دارای مقالات متعدد در زمینه یافتن راه های تشخیصی پاراکیلنیک و درمانی در بیماران با درد مزمن و سندرم های افزایش حساسیت مرکزی مانند فیبرومیالژی می‌باشد.