عارضه درد مچ دست در اسپرین مچ دست
غالبا پس از ایجاد یک کشش غیر طبیعی در مچ دست فرد مبتلا به اسپرین مچ می شود. علاوه بر کشش غیر طبیعی، وارد شدن ضربه نیز می تواند عاملی در ایجاد اسپرین مچ شود. درجات مختلفی در این عارضه وجود دارد که بر اساس شدت آسیب طبقه بندی می شود.
درجه 1- اسپرین ملایم مچ دست که در آن کشیدگی یا آسیب ممکن است لیگامنت را درگیر کند.
درجه 2- اسپرین متوسط مچ دست که در آن ممکن است حتی قسمتی از لیگامنت دچار پارگی شود.
درجه 3- اسپرین متوسط مچ دست یا آسیب شدید که در آن یک یا چند لیگامنت دچار پارگی می شود.
بر اساس درجه اسپرین علائم موجود در بیمار متفاوت است. در تمامی درجات آسیب، درد در مچ دست احساس می شود ولی در درجه سه که درجه شدید آسیب می باشد ممکن است با شنیدن صدا یا احساس پارگی ناگهانی همراه باشد و همچنین در هنگام حرکت احساس درد و وجود نقطه حساس درد وجود داشته باشد. علاوه بر آن ممکن است در ناحیه مذکور تورم و حتی کبودی نیز مشاهده گردد
کارهایی که باید در زمان بروز آسیب مچ دست انجام داده شود:
در زمان بروز آسیب کارهایی که می توان در مرحله ابتدایی انجام داد بارتند از:
Rest: استراحت
Ice: استفاده از ماساژ یخ
Completion: فشرده کردن محل آسیب (با باند)
Elevation: بالا بردن اندام آسیب دیده (مثلا قرار دادن بالش در شب هنگام در زیر دست)
علاوه بر آن استفاده از آتل یا محافظ به مدت یک تا دو هفته میتواند کمک کننده باشد تا لیگامنت آسیب دیده بهبود یابد.ولی استفاده از آتل باید به مدت محدود استفاده شود. چراکه استفاده بیش از حد نیز از آتل آسیب های بیشتری در پی خواهد داشت. پس از گذشت یک یا دو هفته بی تحرکی مچ در آتل ممکن است مچ دست احساس خشکی نماید بنابراین استفاده از یک برنامه کشش و تحرک جهت بازآوری توان از دست رفته و تحرک لازم در اندام آسیب دیده مهم است. در این مقطع لازم است فرد از تمرینات بالا بردن قدرت مچ به منظور افزایش قدرت در مچ دست و افزایش قدرت عضلات اطراف مچ دست کمک بجوید تا بتواند توان لازم جهت انجام کارهای سابق را به دست آورد.