علل کلی درد ساق پا
۱. درد ساق پا به علت مشکلات ساختمانی و اناتومیک بدن: صافی کف پا مهمترین علت در این دسته می باشند و عمدتا متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی عموما در معاینات اندام تحتانی خصوصا در معاینه گرفتگی ساق پا خیلی به این مساله توجه می کنند.
نه تنها صافی کف پا بلکه انحراف زانو و حتی مشکلات لگن هم می تواند منجر به گرفتگی ساق پا شوند.
۲. کمبود اب بدن و خصوصا اب خارج سلولی هم می تواند به عنوان یکی از علل گرفتگی ساق پا مطرح باشد.مثلا عرق کردن بیش از حد که در ورزش های شدید رخ می دهد و عدم جایگزینی ان با مایعات و املاح کافی و همچنین از دست دادن شدید اب بدن به دلیل مصرف داروهای مدر مثلا در بیماران فشار خونی هم می تواند به عنوان عل دیگر گرفتگی ساق پا مطرح شوند.
3از علل جالب دیگر گرفتگی ساق پا که مثلا در سر پا ایستادن های طولانی یا مسافرت های طولانی دیده می شود تجمع خون و مایع خارج سلولی مثل درا واریس، یا عدم پمپاژ خون در نشستن طولانی مدت بدون حرکت مناسب در پا باشد.
۴. گرفتگی ساق پا در کودکان ممکن است یک زمینه ژنتیکی اشته باشد و عمده بررسی هایی که برای بالغین برای گرفتگی ساق پا انجام می شود باید در کودکان هم انجام شود. درد ساق پا در کودکان را نباید جدی تلقی نکرد.
۵. گرفتگی ساق در خانمهای حامله بسیار شایع می باشد ویکی از اصلی ترین دلایل ان کمبود منیزیوم می باشد که باید به صورت مکمل مثلا به صورت ترکیبات کلسیمی مثل calcicare به بیمار داده شود.
۶. بیماریها ی دستگاه عصبی مرکزی یعنی مغز و نخاع هم مانند پارکینسون و بیماری های محیطی که عصب و عضله را درگیر می کنند ممکن است مانند تنگی کانال نخاعی ,نوروپاتی و نیز میوپاتی می توانند سبب گر فتگی ساق شوند.
7. گرفتگی ساق پا ممکن است در اثر ورزش بیش از حد هم ایجاد شود که با تکنیک های مناسب کششی قبل و بعد از ورزش می توان درد ساق پا را کم کرد.
8. انچه در درد ساق پا از همه نگران کننده تر است و ابتدا پزشکان سعی می کنند انرا معاینه و رد کنند درد ناگهانی ساق در اثر لخته خونی یا DVTاست که اورژانس پزشکی است و در صورت عدم توجه سریع احتمال مرگ و میر دارد.
جالب است بدانید کمبود کلسیم بر خلاف تصور عامه جزو علل شایع درد ساق پا محسوب نمی شود و بر عکس زیادر کلسیم در بدن می باشد که درد و کرامپ ساق پا می دهد.