دیپ اوسیلیشن چیست؟ برای درمان چه مشکلاتی استفاده می‌شود؟

روش‌های درمانی در سالیان اخیر با ظهور و پیشرفت پیوسته فناوری‌ها، به شکل قابل‌توجهی تکامل پیدا کرده و مرزهای پزشکی سنتی را گسترش داده است. دیپ اوسیلیشن یکی از این نوآوری‌ها و یک روش درمانی منحصربفرد است که در آن از قدرت ارتعاشی برای تسریع فرایند درمان، کاهش درد و بهبود حال فرد استفاده می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم به اصول، کاربردها و مزایای دیپ اوسیلیشن و تاثیر انقلابی آن در توانبخشی و خودمراقبتی بپردازیم.

دیپ اوسیلیشن چیست؟

دیپ اوسیلیشن یک راهکار جدید است که انجام آن از طریق ماساژ یا ابزارهای مختلف ممکن می‌شود. در این فرایند، یک میدان الکترواستاتیک درمانی در بافت تحت درمان ایجاد می‌شود. با حرکت دست (با دستکش پلاستیکی) یا اپلیکاتور روی بافت بدن، تا 250 هرتز به بافت اعمال می‌شود. عمق تاییدشده تحت تاثیر دیپ اوسیلیشن، 8 سانتی‌متر است. به فشار خاصی برای دستیابی به نتایج مطلوب نیاز نیست و همین موضوع، آن را به گزینه ایده‌آلی برای چربی‌ها تبدیل می‌کند؛ این روش خیلی ملایم، آرامش‌دهنده و دلپذیر است. با کمک دیپ اوسیلیشن می‌توان درد و التهاب را به شکل قابل‌توجهی کاست، خون‌مردگی را از بین برد، فیبروز پوست را به شکل موثری بهبود بخشید و احساس سبکی بسیار خوبی در اندام‌ها ایجاد کرد.

تاثیر دیپ اوسیلیشن چیست؟

مایعات در بین سلول‌های بدن در جریان هستند و هر چه فعالیت این جریان بیشتر باشد، ساختار بدن برای تامین مواد مورد نیاز و دفع مواد زائد مناسب‌تر خواهد بود.

بافتهای تحت درمان با استفاده از دیپ اوسیلیشن، به اصطلاح به حرکت در می‌آیند. این موضوع به جریان موثر برون سلولی و بهینگی تامین مواد ضروری و دفع مواد زائد کمک می‌کند.

بیایید نگاهی به یک مثال از زندگی روزمره بیاندازیم: سس کچاپ به راحتی از بطری خارج نمی‌شود، اما با تکان‌دادن محکم بطری، روان‌تر شده و به راحتی از بطری بیرون می‌آید؛ به این فرایند مایع‌سازی، تیکسوتروفی گفته می‌شود. استفاده از دیپ اوسیلیشن بر روی بدن نیز از تاثیر نسبتا مشابهی برخوردار است.

ساختار ارتعاشی این روش، گرما هم تولید می‌کند (از طریق سایش) و این به تحریک و بهینگی بیشتر متابولیسم کمک می‌کند.

فعالسازی گیرنده‌ها – غیر از صرف گیرنده‌های مکانیکی پوست – منجر به اثر “کنترل دریچه” می‌شود؛ انتقال درد از طریق نخاع کاهش پیدا می‌کند و درد یا به مغز نمی‌رسد و یا کامل نمی‌رسد! کاهش درد به صورت خودکار با آرام‌شدن سیستم میوفاشیال و نتیجتا، بهبود گردش مایعات بدن و وضعیت سلولی و ساختاری همراه می‌شود.

در چه مواردی از این روش درمانی استفاده می‌شود؟

موارد استفاده از این دستگاه عبارت است از:

  • افزایش نیرو وتوان
  • بهبود در تسریع زخم
  • کاهش التهاب و تورم ،با خاصیت ضد التهابی بسیار بالا
  • کاهش درد
  • افزایش سرعت درمان قبل و بعد از جراحی
  • کمک به تخلیه لنف و کاهش ادم
  • خاصیت سم زدایی
  • شل کردن عضلات
  • از بین بردن چسبندگی بعد از شکستگی‌ها
  • کمک به تسهیل حرکت مفصل
  • تحریک کلاژن سازی بافت در جهت بهبود کیفیت بافت
  • خاصیت جوانسازی و از بین بردن جای زخم
  • از بین بردن کبودی بعد از جراحی‌هایی همچون جراحی‌های زیبایی و بینی

موارد عدم استفاده از این دستگاه عبارت است از:

  • بیماران با مشکل وریدی حاد
  • بیماری بدخیم درمان شده
  • بارداری
  • داشتن باطری قلبی یا پیس میکر
  • بیماری مسری پوستی
  • ترمبوز درمان نشده حاد
  • بیماری‌های قلبی عروقی

فواید دیپ اوسیلیشن

دیپ اوسیلیشن مزایای مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش درد:دیده شده که استفاده از دیپ اوسیلیشن از تاثیر بسیار خوبی روی دردهای مزمن و حاد برخوردار است. آزادسازی اندورفین (مسکن طبیعی بدن) در این روش، یک رویکرد غیردارویی برای کنترل درد را به همراه می‌آورد.
  • بهبود ترشحات لنفاوی:ارتعاش منظم و ریتمیک دیپ اوسیلیشن، منجر به ساده‌تر شدن حرکت مایعات لنفاوی، کاهش تورم و بهبود سم زدایی بدن می‌شود. همین موضوع، دیپ اوسیلیشن را به یک روش ارزشمند برای مدیریت مشکلاتی مثل لنفادم یا کلاورم لنفاوی تبدیل می‌کند.
  • کمک به بهبود زخم:استفاده از دیپ اوسیلیشن با نتایج امیدوارکننده‌ای در تسریع فرایند درمان زخم (جراحت، زخم بستر یا زخم سوختگی) همراه بوده است. افزایش جریان خون و فعالیت سلولی به بازسازی بافتی و کلاژن‌سازی کمک می‌کند.
  • توانبخشی و شل شدن عضلات:ورزشکاران و افرادی که در دوره ریکاوری بعد از مصدومیت قرار دارند، می‌توانند از مزایای دیپ اوسیلیشن برای کاهش تنش عضلانی، کاهش اسپاسم و افزایش انعطاف‌پذیری استفاده کنند. معمولا از این روش به عنوان بخشی از برنامه توانبخشی و برای تسریع فرایند ریکاوری استفاده می‌شود.
  • کاهش استرس:اثر آرامبخش دیپ اوسیلیشن به کاهش سطح استرس کمک می‌کند و آن را به گزینه مناسبی برای کمک به بهداشت روان و بهتر شدن حال فرد تبدیل می‌کند.

عملکرد دیپ اوسیلیشن به چه شکلی است؟

جذب و دفع الکترواستاتیک، اساس دیپ اوسیلیشن را شکل می‌دهد. میدان الکتریکی ایجاد شده توسط اپلیکاتور، منجر به ایجاد ارتعاشاتی در بافت‌ها می‌شود. این ارتعاشات منجر به انقباض و انبساط در سطح سلولی، و بهبود گردش جریان خون و جریان لنفاوی می‌شود. بعلاوه، نیروهای الکترواستاتیک می‌توانند به تخریب مواد زائد، کاهش التهاب و تحریک مکانیزم درمان طبیعی بدن هم کمک کند.

مراقبت‌های بعد از درمان

شاید با دستورالعمل خاصی از سوی پرشکتان برای بعد از جلسه درمان مواجه شوید. اگرچه دستورالعمل مراقبت‌های بعد از درمان با هم متفاوت است، اما کلیت آنها به شکل زیر هستند:

  • آب بنوشید:نوشیدن اب زیاد به دفع ساده‌تر سموم آزاد شده در جلسه درمان کمک می‌کند.
  • استراحت کنید:بعد از جلسه درمان، به بدنتان فرصت استراحت و ریکاوری بدهید. تا مدتی – که توسط پزشکتان تعیین می‌شود – از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  • مراقبت پوستی:اگر در طول جلسه درمان با حساسیت یا خراشیدگی پوستی مواجه شدید، از دستورالعملهای پزشکتان پیروی کنید. این موارد می‌تواند شامل خودداری از حمام آب داغ بعد از جلسه درمان، و استفاده از محصولات پوستی ملایم باشد.
  • تحت نظر بمانید:به واکنش بدنتان به درمان دقت کنید؛ اگر شاهد نشانه‌های غیرمنتظره و نگران‌کننده‌ای بودید، با پزشکتان تماس بگیرید.
  • ادامه درمان را جدی بگیرید:بسته به اینکه به چه دلیلی تحت درمان قرار گرفته‌اید و همچنین با توجه به برنامه درمانتان، شاید به جلسات بیشتری نیاز داشته باشید. از برنامه زمانبندی درمانتان پیروی کنید و در تمامی جلسات حاضر شوید.

هزینه دیپ اوسیلیشن

هزینه دیپ اوسیلیشن با توجه به فاکتورهای مختلفی مثل محل انجام درمان، طول جلسات درمان و تخصص پزشکتان بستگی دارد. پیشنهاد ما اینست که در جلسه مشاوره قبل از شروع درمان، با پزشکتان درباره هزینه درمان و تعداد جلسات مورد نیاز برای این منظور صحبت کنید.

جمع بندی

دیپ اوسیلیشن، نتیجه استفاده از فناوری و علوم برای دستیابی به حال بهتر و استفاده از ارتعاشات مکانیکی برای بهبود ساز و کار درمانی بدن است. رویکرد منحصر بفرد دیپ اوسیلیشن که به تایید شواهد بالینی و مطالعات زیادی رسیده، آن را به یک روش درمانی انقلابی برای توانبخشی تبدیل کرده است. با عمیق‌تر شدن درک ما از ساز و کار این روش و کاربردهای آن، می‌توان گفت که دیپ اوسیلیشن می‌تواند روش درمانی جدیدی برای بهبود کیفیت زندگی افراد و گزینه‌ای برای تسریع فرایند درمان و توانبخشی آنها باشد.

سوالات متداول

آیا دیپ اوسیلیشن درد دارد؟

خیر، معمولا دیپ اوسیلیشن با دردی همراه نخواهد بود و ارتعاشات ناشی از آن بسیار ملایم و آرامبخش است.

هر جلسه درمان به وسیله دیپ اوسیلیشن چقدر طول می‌کشد؟

جلسات درمان به وسیله دیپ اوسیلیشن، با توجه به ناحیه درمان و مشکل فرد می‌تواند از 20 تا 45 دقیقه طول بکشد.

عوارض جانبی دیپ اوسیلیشن چیست؟

می توان دیپ اوسیلیشن را روش ایمنی دانست که عوارض جانبی خاصی هم ندارد. بروز قرمزی موقت یا سوزش خفیف در ناحیه درمان ممکن است، که آن هم بعد از گذشت مدت زمان اندکی از بین می‌رود.

آیا استفاده از دیپ اوسیلیشن برای همه مناسب است؟

تقریبا می‌توان گفت استفاده از دیپ اوسیلیشن برای اکثر افراد مناسب است. اما باید قبل از قرار گرفتن تحت درمان، به خصوص اگر باردار هستید و یا سابقه ابتلا به بیماری‌های خاصی را دارید، با پزشکتان مشورت کنید.

معمولا به چند جلسه دیپ اوسیلیشن نیاز است؟

تعداد جلسات دیپ اوسیلیشن به مشکل فرد بستگی دارد. بعضی افراد ممکن است بعد از تنها چند جلسه به نتایج دلخواهشان برسند و بعضی دیگر هم به دوره درمان طولانی‌تری نیاز داشته باشند.

آیا امکان ترکیب دیپ اوسیلیشن با روشهای درمانی دیگر هم وجود دارد؟

بله، می‌توان از دیپ اوسیلیشن به عنوان یک گزینه تکمیلی در کنار روشهای درمانی دیگری مثل فیزیوتراپی، ماساژ یا مراقبت از زخم استفاده کرد تا اثرگذاری آنها را افزایش داد.

مشاهده نتایج درمان به وسیله دیپ اوسیلیشن چقدر طول می‌کشد؟

بعضی افراد تنها بعد از گذشت یک جلسه شاهد نتایج مثبت آن خواهند بود، اما بعضی دیگر در طول چند جلسه و به صورت تدریجی با بهبود وضعیت خود مواجه می‌شوند. نتایج دیپ اوسیلیشن به فرد و مشکل او بستگی دارد.

آیا منعی برای استفاده از دیپ اوسیلیشن وجود دارد؟

از دیپ اوسیلیشن نباید در محل زخم‌های باز، تومورها و نقاطی که در آن ایمپلنت فلزی نصب شده، استفاده شود. افراد دارای شرایط پزشکی خاصی مثل مشکلات قبلی یا ترومبوز وریدی عمقی، باید قبل از قرارگرفتن تحت درمان با پزشکشان مشورت کنند.

دکتر سپهریان

دکتر سپهریان متخصص طب فیزیکی و درد با بیش‌از پانزده سال سابقه درمان‌های غیر جراحی ستون فقرات و مفاصل دارای مقالات متعدد در زمینه یافتن راه های تشخیصی پاراکیلنیک و درمانی در بیماران با درد مزمن و سندرم های افزایش حساسیت مرکزی مانند فیبرومیالژی می‌باشد.

تماس با ما