آرتروز لگن

آرتروز لگن

آرتروز مفصل لگن

آرتروز مفصل لگن در بین جمعیت بالای 50 سال حدود 55 شیوع دارد و اغلب دردهای ناحیه لگن که در سر استخوان ران احساس می شود، درد مربوط به دیسک کمر، تنگی کانال نخاع، آرتروز کمر و دردهای سیاتیک می باشد. اما آرتروز مفصل لگن بسیار ناتوان کننده و درد آور می باشد.

علل آرتروز لگن

 برداشتن اجسام سنگین و پله بالا رفتن های متعدد می تواند در زمینه را برای آرتروز مفصل لگن مستعد کند. ضربات و تصادفات نقش بسیار مهمی در بروز این بیماری دارد . ژنتیک هم که در انواع بیماری های آرتروزی موثر است . در آرتروز لگن هم نقش به سزایی دارد.

شروع آرتروز مفصل لگن بسیار تدریجی و مرموز می باشد و با فعالیت تشدید می شود، اما در موارد پیشرفته بیمار آنقدر درد دارد که حتی شب ها نمی تواند بخوابد.

علائم آرتروز مفصل لگن

شایعترین علامت آرتروز لگن  درد کشاله ران در قسمت جلو ران می باشد ولی بعد از آن بیمار ممکن است از درد  مفصل ران با لگن و درد ناحیه باسن شاکی باشد. درد آرتروز لگن معمولا به قسمت داخلی و به سمت  زانوها انتشار پیدا می کند.

راه رفتن بیماران دارای آرتروز لگن و مفصل ران نوع خاصی است که به آن را رفتن آنتالژیک می گویند. زمان ایستادن بر روی پای دردناک کم می شود و چرخش لگن در راه رفتن کم می شود. و به دلیل  ضعفی که در عضلات درو کننده ران ایجاد می شود بیمار درارای  آرتروز لگن نوعی از راه رفتن را خواهد داشت که به آن راه رفتن اردکی می گویند.(ترندلنبرگ)

تشخیص آرتروز مفصل لگن

تشخیص آرتروز لگن آرتروز لگن عمدتا با یک عکس ساده لگن می باشد

تشخیص آرتروز مفصل لگن

ولی ممکن است برای رد کردن بعضی از بیماری هایی که ممکن است  علایم آرتروز لگن را تقلید کند ما مجبور به انجام MRI   یا تست نوار عصب و عضله باشیم.

درمان آرتروز لگن

مهمترین درمان غیرجراحی آرتروز لگن کاهش وزن و انجام ورزش های تخصصی و حساب شده زیر نظر متخصص طب فیزیکی و توانبخشی می باشد. ورزش های آبی در بیماران آرتروز لگن جایگاه بسیار اختصاصی و مهمتری دارد.انجام حساب شده ورزش های کششی و تقویتی در طولانی مدت می تواند بسیار به بیماران آرتروز لگن کمک کند.

استفاده از مدالیتی های فیزیوتراپی عمدتا برای کاهش درد و افزایش تحمل بیمار جهت انجام ورز های حساب شده می باشد.

به بیماران آرتروز لگن که نمی توانند ورزش های هوازی مانند دویدن و… را تحمل کنند . به عنوان یک قاعده کلی بیماران آرتروز مفصل لگن بهتر است ورزش هایی را انجام دهند که کمترین وزن گذاری روی زمین را دارد مثلا توصیه می شود ابتدا از ورزش های آبی بعد با دوچرخه با زین بالا شروع کنند.

راه غیر جراحی کاهش درد آرتروز لگن تزریق کورتن در مفصل مذکور می باشد که تحت گاید فلوروسکوپی به خوبی انجام می شود. و می تواند توانایی چرخش مفصل لگن را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد.

درمان جراحی آرتروز لگن:

راه درمان  آخر و البته موثر آرتروز مفصل لگن تعویض مفصل می باشد که پروسه بسیار سخت است و باید در بیماران با سن بالاتر یا آنانیکه به روش های غیر جراحی پاسخ نداده اند کنار گذاشته شود.خصوصا اینکه این پروتز ها بسته به نوعشان باید هر چند وقت یکبار تعویض شوند.

مرکز تخصصی درمان های غیرجراحی پیشگام : ۶۶۹۱۴۶۵۰ _ ۶۶۵۷۶۹۹۱

دکتر سپهریان ( متخص طب فیزیکی و توانبخشی ) 

دکتر سپهریان

دکتر سپهریان متخصص طب فیزیکی و درد با بیش‌از پانزده سال سابقه درمان‌های غیر جراحی ستون فقرات و مفاصل دارای مقالات متعدد در زمینه یافتن راه های تشخیصی پاراکیلنیک و درمانی در بیماران با درد مزمن و سندرم های افزایش حساسیت مرکزی مانند فیبرومیالژی می‌باشد.

تماس با ما